top of page
  • Lina Alm

En Viking född i USA och hans krigande barnbarn...

Warrior's Tale - en otroligt personlig kille som visat sig vara oerhört kapabel. Igår tog han sin andra seger på 5 försök. Johnny Takter guidade honom genom fältet och avgjorde tillslut ganska enkelt. "Warriors" är oerhört präglad av sin far Raja Mirchi, både rörelsemönster, utseende och personliga egenskaper. Själv tycker jag Raja Mirchi inte fått det erkännande han egentligen förtjänat. Han har förvisso fått utmärkelsen Elithingst, men frågan är om gemene man känner till att Raja procentuellt har samma antal miljonärer som Maharajah.


På bilden Viking Kronos, som bekant far till både Raja Mirchi & Maharajah. "Vikingen" lever ett underbart liv på Vomb, han är kung i stallet som sig bör, och förgyller fortfarande sin omgivning med sin enorma personlighet och karisma.

Vikingen är född i USA, hans amerikanska mor Conch tävlade framgångsrikt på andra sidan Atlanten och köptes efter tävlingskarriären av Thomas Moberg. Hennes första avkomma King Conch (född på anrika Erikssund Stuteri) var knappt slagen i Hambletonian av Alf Palema.

Conch stallades sedan upp i USA och betäcktes med American Winner.

Denna korsning visade vara en riktig fullträff. Detta hade Lutfi Kolgjini tidigt anat och bara på stammen var avkomman högintressant, att det sedan kikade fram en väldigt speciell individ gjorde det inte mindre intressant. Vikingen flögs till Italien och I hagen strax utanför Padova styrde och ställde han som ettåring, höll igång hela flocken från morgon till kväll.

För att göra historien oerhört kort så landade tillslut Vikingen på Vomb... och resten är historia. Ögon tåras på både åhörare och berättare när Thomas och Lutfi berättar om allt de var med om under tiden då Vikingen tränades upp som unghäst, tävlingskarriären, manageringen som avelshingst osv osv. Att han sedan varit en enormt framgångsrik förärvare gör historien nästintill något utav en Neverending Story. Tack och lov att vi uppfödare har möjlighet att fortsätta avla på detta fantastiska vikingablod från långväga land.


Warrior's Tale travhäst
Ms Stone & Warrior's Tale

Åter till vår uppfödning Warrior's Tale. Vi hoppas och tror att han (och även hans syskon) kan ge sina ägare många fina upplevelser i framtiden.


Hans mor Ms Stone har verkligen betytt oerhört mycket för oss. Hon har lagt hela grunden till vår avelsverksamhet skulle jag vilja påstå. Samtliga av de avkommor vi fått har fått enormt fina "motorer" i form av bra djup och fina kors. I år har vi en hingst efter Perfect Spirit, Largo Winch.



Largo Winch
Largo Winch, November 2021

På återseende!

/Lina

144 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page