top of page
  • Lina Alm

Vi rundar av

Nu är det dags att runda av betäckningssäsongen. Den har i huvudsak varit riktigt bra i år. 5 av 6 dräktiga. Vårt senaste förvärv befinner sig i Frankrike. Två hos Kolgjini. En på Cane Run Farm och en på Blue Chip Farm, USA.




Europhile Am

Vårt första val av partner till detta nyförvärv blev en fransk hingst som verkligen visat tidighet på tävlingsbanan. Just A Gigolo, en son efter Boccador du Simm. Europhile Am (Gift Kronos) tjänade strax under miljonen och tog en meriterande andraplats i Derbystoet. Här hoppas vi på att kombinationen med franskt och amerikanskt skall slå väl ut.

 




Que Sera Sera

I år fick hon en fantastisk hingst efter Father Patrick, finaste fölet hon fått hittills, viket gjorde valet enkelt att gå tillbaka till Father Patrick. Father Patrick som verkligen har visat att han är en hingst som levererar stjärnor. Vi lutar oss mot det faktum att Cantab Hall och Muscles Yankee är en erkänd Golden Cross och hoppas att Que Sera's Father Patrick-avkommor blir en riktig lyckoträff.

 




Queen Paige

I vintras skickade vi vår fantastiska Queen till Blue Chip Farm, USA, för att betäckas med Chapter Seven. En satsning som genererar både chans och risk. Till vår stora lycka landade det i glädje då Paige konstaterades dräktig 19/6. Korsningen har varit minst sagt lyckosam då Paige är syster till Gimpanzee's (Chapter Seven) mor.

 





Tiffany Dany

I år fick Tiffany sitt första föl, ett sto efter Gimpanzee som ser fantastisk ut. Hon har redan registrerats och skall heta Zaheera. Korsningen med Tiffy och Gimpanzee är oerhört intressant med superhästar som Varenne, Viking Kronos, och Chapter Seven i de främsta leden. Då hennes avkomma ser så fin ut så blev valet enkelt att gå tillbaka till Gimpanzee.

 





Zingy Kronos

På bilden ser ni Zingy med hennes föl i år efter Ready Cash. I år blir hennes partner Father Patrick. Korsningen Muscle Hill - Father Patrick har skördat fina framgångar både i Sverige och USA. Det känns helt rätt att testa det med Zingy. Hon har en oerhört intressant stam med Beauty America som mor, vars linje är enormt stark och går tillbaka till Delmonica Hanover. Ett av världens mest framgångsrika avelsston.

Zingy har tre tidigare avkommor, varav den äldsta (e.Perfect Spirit) kommer tränas av Daniel Redén.

 




På återseende!

87 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page